SHOCKWAVE
THERAPIE

De ideale behandelmethode
voor chronische en complexe
aandoeningen.

Introductie tot Shockwave Therapie

Shockwave therapie is een sterke en relatief pijnloze manier om sportblessures en andere aanhoudende blessures te behandelen. Deze therapie is een effectieve en niet-invasieve manier om pijnlijke aandoeningen van spieren, botten, pezen en zenuwen te behandelen.

Shockwave therapie is een vorm van orthopedische en sportrevalidatiebehandeling voor zowel acute blessures als chronische pijn. Klinkt goed. Toch? Dankzij tientallen jaren succes en bewezen veiligheid, wordt het een standaardprocedure die genezing versnelt.

Shockwave Behandeling bij Claudio De Luca Kinesist

Hoe werkt Shockwave Therapie?

Radiale shockwave therapie maakt gebruik van een vorm van gerichte geluidsenergie die regeneratieve genezing van uw spieren, botten en bindweefsel stimuleert. Als ook voor ligamenten en pezen. De behandeling wordt gedaan door een gespecialiseerd kinesist  te Beringen. Tijdens de behandeling worden shockgolven diep op de plaats van de pijn of chronische klacht toegediend. Het vereist geen verdoving omdat het relatief goed uit te staan is.

Uw arts of therapeut brengt een laag in water oplosbare gel aan op uw huid op de plaats waar u de pijn voelt. Deze gel brengt de geluidsgolven onder je huid beter over. Het apparaat genereert vervolgens duizenden kleine sonische drukpulsen die microscheurtjes veroorzaken diep in je haarvaten. Deze schokken stimuleren en prikkelen de groei van nieuwe cellen waardoor een snelle reactie van het lichaam richting genezing ontstaat. Shockwave therapie versnelt het herstel, verhoogt de bloedtoevoer en oxygenatie waardoor weefselherstel optreed.

Pijnverlichting door Shockwave Therapie

Uw arts of pijntherapeut kan een plan voorschrijven dat uit drie tot vijf behandelingen bestaat. Pijnverlichting door shockwave therapie is vrij snel. Het verdovende effect van de schokgolfpulsen werkt in op uw pijn. Het genezingsproces zelf begint meestal binnen een paar sessies en kan daarna enkele weken tot maanden doorgaan.

Huidig onderzoek toont aan dat radiale shockwave therapie minstens 80 procent van de tijd effectief is. Tijdens de behandeling kunt u op de plaats van de therapie lichte en kortdurende tintelingen, roodheid of blauwe plekken ervaren. Deze bijwerkingen zijn zeldzamer geworden dankzij de voortdurende ontwikkeling van de shockwave technologie.

Klachten

Shockwave therapie wordt gebruikt voor een breed scala aan musculoskeletale problemen. Vooral voor schouderpijn, kniepijn, elleboogpijn, rugpijn en heuppijn. De behandelde aandoeningen zijn onder meer:

  • Stress fracturen
  • Runners knee
  • Tennis elleboog
  • Tendinose (heup, knie, voet, pols, etc.)
  • Bursitis
  • Chronische spierpijn
  • Inflammatie van spieren, ligamenten of pezen
  • Hielspoor
  • Plantaire Fascitis

U kunt uw afspraak online boeken door het aanvraagformulier voor een afspraak in te dienen:

CLAUDIO DE LUCA BERINGEN

Kinesitherapie & revalideren na operatie.
Uw gezond is onze prioriteit.

CONTACTEER ONS

Zandhoefstraat 29, 3582 Beringen
Sint-Annastraat 5.1, 3550 Heusden-Zolder
Tel: 0485 94 69 95

www.claudiodeluca.be